Η εταιρεία bioheating δραστηριοποιείται στην εμπορία καυστήρων πέλλετ με την ονομασία “octagon” καθώς και στην εισαγωγή και διάθεση στην Ελληνική αγορά χυτοσιδηρών λεβήτων όλων των καυσίμων, στερεών, υγρών ή αερίων.

Εστιάζει ιδιαίτερα στις εναλλακτικές μορφές καύσης που πετυχαίνουν και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, επομένως και μείωση οικονομικής δαπάνης για τον καταναλωτή, και ταυτόχρονη μείωση εκπομπών ρύπων που είναι επιζήμιοι για το περιβάλλον.

καυστήρες λέβητες πέλλετ

καυστήρες pellet

λέβητες pellet

Εξαρτήματα Λεβητών Πέλλετ

ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΤΟ PELLET ?

Εδώ θα πρέπει να προσέχουμε όχι μόνο την τιμή ανά κιλό του Pellet, αλλά και το πόση ενέργεια (θερμική απόδοση) μας δίνει το ένα κιλό Pellet. Μη ξεχνάτε ότι τελικά αγοράζετε ενέργεια και όχι κιλά. Στην αγορά σήμερα βρίσκουμε Pellet από 20 έως και 40 λεπτά του ευρώ. Μια μέση τιμή , καλού Pellet είναι τα 30 λεπτά το κιλό. Με τις απαντήσεις που ακολουθούν θα καταλάβουμε καλύτερα την σχέση «κόστους – απόδοσης» και τελικά το πόσο στοιχίζει το ένα κιλό Pellet.

ΘΕΡΜΙΚΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΙΑ PELLET – ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Ένα λίτρο πετρέλαιο όταν καίγεται μας δίνει 9.800 kcal/h, ή 11,40 kw/h
Ένα κιλό Pellet, μέσης καλής ποιότητας , μας δίνει 4.300 kcal/h , ή 5 kw/Kg
H ισοδυναμία στο παράδειγμα μας είναι:
1 λίτρο πετρελαίου = 2, 28 κιλά Pellet.

Στην αγορά βρίσκουμε πέλλετ με πιστοποιημένη θερμογόνο δύναμη 5,4 kw/kg , αλλά και με 4,6 kw/kg, σε διαφορετικές φυσικά τιμές ανά κιλό.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗ PELLET ?

Τα Pellet χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες, τα Woodpellet που είναι κατασκευασμένα απο 100% ξύλo, τα Biopellet που κατασκευάζονται από ενεργειακά φυτά και τα Agropellet που κατασκευάζονται από αγροτικά υπολείματα, όπως σιτάρι, αγγινάρα, καλαμπόκι κ.α. Από το τι είδη ξύλων αποτελείται το Pellet , και σε τι ποσοστό συμμετέχει το κάθε ένα από αυτά στο τελικό μίγμα , θα προδικάσει μια σειρά πολλών και σημαντικών παραμέτρων...

 

Καυστήρες Pellet

OCTAGON


CHAUFFAGEKAR

Λεβητες Ξυλου-
Pellet

CHAUFFAGEKAR

KSM
KEPLER

 

 

 

Λεβητες Αεριου-Πετρελαιου

CHAUFFAGEKAR


 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Τρόποι Παραγγελίας
Τρόποι Πληρωμής
Τρόποι Αποστολής
Νέα
Συνεργασίες
Επικοινωνία
Φιλικές Ιστοσελίδες